Portfolio

Första projektet – Hängselklänning

Jag tänkte sakta men säker presentera allt jag har gjort de senaste åren, eftersom jag även vill ha denna bloggen som mitt portfolio. Så jag tänkte det äldsta sakerna jag gjort först eftersom jag blir bara bättre och bättre desto mer jag övar. Så det blir en lite serie som dyker upp lite då och då. Jag börjar med denna hängselklänning som var mitt första projekt jag gjorde på min textil utbildning.

Klänningen är min egna design och jag har själv ritat mönstret. Det var det första mönstret jag ritat själv och jag blev väldigt nöjd med min kreation. Vecken på kjolen är inget som syns så tydligt på bilden men jag har 4 st veck på framstycket och 4 st på bakstycket (2 st på var sida), för att få lite vid i den. För att komma in i kjolen så har jag sytt i en blixtlås MB (mittback) och hängslena går att knäppa av eftersom där är knapphål. Sammanlagt är där 4 st fickor, 2 st dekorativa fickor på bröstplattan. För att den skulle vara lite mera praktisk så har jag även 2 st fickpåsen i sidorna.

Tyget är 100 % bomull med ett vintage-tryck på, knapparna är från farmors gamla knappburk och blixtlåsen är från en gammal regnjacka som hade gått i sönder.

Tog lite vad jag hade kan jag väl säga. Jag är väldigt nöjd med den och har använt den jättemycket. ❤️

No Comments

Leave a Reply